Groeitip 11

Natuurlijk kan ik met mijn financiële achtergrond best zelf mijn btw-aangiften doen en mijn jaarcijfers in elkaar knutselen. Toch was één van de eerste dingen die ik me voornam toen ik ruim vijf jaar geleden ging ondernemen, dat ik alles zou uitbesteden wat niet tot mijn core business behoorde.

Tot ik een website nodig had en vond dat ik die best zelf in elkaar kon zetten. Hartstikke trots was ik, terwijl ik er nu, terugkijkend op het eindresultaat, nog het schaamrood van op mijn wangen krijg…

Pratend met ondernemers leer ik dat loslaten vaak moeilijk gevonden wordt. Zonder te willen generaliseren, ervaar ik dat de ondernemer nogal eens eigenwijs is, weet wat ie wil en als duizendpoot en snelle denker vaak ook veel kán. Het gevolg van zelf doen is alleen:

- dat je het te druk krijg met neventaken

- je minder kwaliteit levert dan zou moeten

- je stress ervaart door te weinig focus op je eigenlijke werk

Financiële zaken, vormgeving, animaties, techniek in mijn kantoor, ict-zaken en meer: ik begin er niet meer aan. Ik doe alleen nog waar ik 150% verstand van heb. Het geeft me een bák rust in mijn lijf en werken voelt steeds minder als werken.

Ik deel dit bericht omdat ik je rust, balans en focus gun, want daar word je ‘gewoon’ rete-gelukkig van.