Wel of niet communiceren: hoe houd je je bedrijf gepast zichtbaar online?

Het corona-virus heeft een grote impact op ons allemaal. Hoe zorg je er, naast dat je alert ben op je gezondheid, nu voor dat je bedrijf gepast zichtbaar blijft online? Graag deel ik 3 praktische tips met je.

1. Blijf communiceren
Zorg dat je zichtbaar blijft online, maar pas wel je boodschap aan. Al te commerciële berichten, niet relevante informatie en flauw gehutsefluts wordt nu, terecht, nóg minder gewaardeerd dan normaal. Zet bijvoorbeeld je Google Ads-campagnes even op een lager pitje, om kosten te verlagen. Kosten die waarschijnlijk toch niet terugverdiend gaan worden door klanten die zich melden om je product of dienst af te nemen. Zij hebben vast andere prioriteiten nu. Bied in plaats daarvan een alternatief. Bijvoorbeeld door vanuit jouw vakgebied hulp te bieden die, kijkend naar de huidige situatie, waarde toevoegt voor je prospects en klanten. 

2. Wees creatief
Wat deel je wel en wat deel je niet? Het blijft een kwestie van smaak. Zoals met veel zaken geldt: volg je onderbuikgevoel. Wees creatief en laat je inspireren door anderen. Horecazaken die hun levensmiddelen aan voedselbanken schenken, oud-verpleegkundigen die zich melden in ziekenhuizen en kinderen die tekeningen maken voor mensen die zich eenzaam voelen door hun geïsoleerde ziekenhuisbed. Het zijn allemaal voorbeelden van wat wél kan.
Wat ik vanuit Moonen Media ga doen? Morgen* deel ik een bericht waarin ik, deze week, gratis advies aanbied over hoe je passend communiceert anno nu. De teksten die daarvoor nodig zijn lever ik bij. Zonder factuur uiteraard.

* Er werd door verschillende bedrijven gebruikgemaakt van dit aanbod. Dankbaar dat ik, vanuit mijn vak, een bescheiden bijdrage heb kunnen leveren. 


3. Steun elkaar
En zoals met alles, blijf nuchter maar met gevoel. Steun elkaar. Val anderen niet af. Heb begrip voor ieders standpunt en probeer, als je dat lukt, iets positiefs te ontdekken in deze situatie. Ik ben persoonlijk aangenaam verrast door de creativiteit die ontstaat in onze maatschappij. Het geeft me een gevoel van trots. En van samen zijn. Tegelijkertijd realiseer ik me ook dat dit anders voelt voor mensen die ziek zijn, of hun naasten verzorgen.

Ik wens je sterkte waar nodig en ik hoor graag waar ik je mee helpen kan. 

Veel liefs,
Susan Moonen