Groeitip 3: ghostwriting

Heb jij een boek geschreven? Dat heb ik ook áltijd al eens willen doen.’ Het is de meest gehoorde opmerking die mensen maken als het gaat over de twee thrillers die ik geschreven heb. Na mijn debuut van Conflict in 2014, waarvan de eerste druk van 1.000 stuks binnen 6 weken was uitverkocht, volgde een tweede boek (Zwarte Aarde), dat indruk maakte vanwege het confronterende thema. Beide boeken schrijven intens over maatschappelijke thema’s rondom loyaliteit tussen mensen (Conflict) en pesten (Zwarte Aarde). En dat verpakt in een aangrijpend verhaal dat je niet meer loslaat tot je precies weet hoe het in elkaar zit.

Schrijf je eigen boek
Na twee fictie-boeken was het tijd om verder te gaan. Tegenwoordig schrijf ik als ghostwriter, dus achter de schermen, non-fictieboeken voor bedrijven, veelal gericht op management. Ik was, ook als eindredacteur, betrokken bij boeken over integratie op de werkvloer, het belang van strategische personeelsplanning, slim projectmanagement voor architecten en bij een boek over de uitdagingen van zelfstandig ondernemerschap.

Zó pakken we dat aan samen

  • Fixed-price, dus duidelijkheid vóóraf over het benodigde budget.
  • Afspraak op jouw locatie of in ons sfeervolle kantoor in Oss.
  • In een persoonlijk gesprek stellen we vast wat het doel van het boek is, wat de kernboodschap mag worden, voor wie je het schrijft en welke input er al is.
  • In een duidelijke contentplanning leggen we vast wie, wat, wanneer levert. En natuurlijk de opleverdatum van het eerste concept én de verwachte verschijningsdatum.
  • Dan plannen we de vervolgafspraken: face to face, telefonisch of via beeldbellen.

Neem contact op

Benieuwd? Neem even contact met me op via 06 520711 71 of vul het contactformulier in. Ik neem diezelfde dag nog contact met je op. Een boek schrijven kán, het is binnen handbereik als je concreet de eerste stap zet. Veel succes én plezier! 

Naar de volgende groeitip.