Groeitip 43

Vroeger was het leven duidelijk. De man werkte en de vrouw zorgde voor de kinderen. Dat de vrouw qua geestelijke ontwikkeling vaak nogal ongelukkig was liet men maar zo’n beetje in het midden.

Anno nu is de wereld anders. Gelukkig maar. We combineren werk, gezin, sport, een sociaal leven én er zijn meer gelijke kansen. Toch zie ik om me heen veel stress, omdat het voor het gros van ons nogal veel is: een bloeiende carrière, vriendschappen onderhouden, sporten, gezond koken, de kids als een pseudo-taxi naar sportclubs brengen en dan, eenmaal moe gesjeesd ein-de-lijk die Netflix-serie zien waar iedereen over praat. Je zou van minder een burn-out krijgen.

Daarom pleit ik voor slimmer werken in plaats van harder. Want dat laatste houd je maar even vol. Onzinnige taken schrappen, tevreden zijn met je salaris als je té veel uren moet maken voor meer, alleen waardevolle vriendschappen onderhouden, afscheid nemen van overbodige spullen en vooral doen waar je goed in bent en dús blij van wordt. Klinkt simpel, ik weet het. Maar als ik het kan, waarom zou jij het dan niet kunnen? Ik deed er járen over om mijn baan op te zeggen, want ik geloof in het volgen van je hart, maar óók in goede plannen en gezond verstand.

Als je eens wilt sparren, app of bel me dan.